Bref

A tíz legjobb ötlet fürdőszobája feldobására

A fürdőszoba nagyszerű kinézete egyszerűen elérhető.

Bár a házban a fürdőszobát a legnehezebb teljesen átépíteni, ezt a legkönnyebb átalakítani. Nem szükséges a költséges újracsempézés vagy a mosdótál és a vécékagyló kicserélése. Ehelyett egyszerű, költséghatékony eszközökkel is elérhet friss, új kinézetet.

1. Zuhanyfüggönyök

A fürdőszoba kinézetének gyökeres felújítására a legegyszerűbb módszer egy színes zuhanyfüggöny felakasztása. Egy feltűnő zuhanyfüggöny teljesen újjá varázsolja a fürdőszobát. A színes zuhanyfüggönyök különösen jól feldobják a kisebb, sötét fürdőszobákat és az összes fehéret. A netes portálok szinte korlátlan lehetőségeket kínálnak, köztük akár annak lehetőségét is, hogy saját fotókat és ábrákat nyomtassunk, bár az is lehet, hogy a legjobb a kipróbált és bevált klasszikusokhoz ragaszkodni, amelyek garantáltan jól néznek ki. Például:

  • Egyes merész színek
  • Növényi és természeti minták
  • Divatos ismétlődő minták

A kevesebb néha több a színes zuhanyfüggönyök esetében, ezért csak óvatosan: nehogy túl csiricsáré legyen a végeredmény. A tenger alatti jeleneteket és a kedvenc Disney rajzfilm szereplőit jobb a polcon hagyni.

Vigyen színeket a fürdőszobájába.

2. Futószőnyegek

Ahogy a zuhanyfüggöny, úgy egy futószőnyeg is lehet a fürdőszobai téma központi eleme. Akár a falra akasztjuk, akár a padlón fekszik, a futószőnyeg egy viszonylag szokatlan, bár igen egyszerű megoldás, hogy színt és mintát vigyen a helyiségbe.

A kopás, elhasználódás és higiénia is fontos kérdés a rongyszőnyegek esetében a nyirkos helyiségekben, ezért célszerűbb olyan anyagokat használni, amelyek nem penészednek és nem rojtosodnak könnyen. A törülközőanyagok és vízálló anyagból szőtt kilépők jó megoldások lehetnek.  Például egy bambusz kilépő igen jól beválhat a fürdőszobában.

Egy futószőnyeg jól mutathat sokféle helyiségben, de a legjobb, ha illik a többi dekorációhoz. Ezért előbb találja meg a középső szőnyeget, és csak azután díszítsen.

A szőnyegek meghatározhatják a hely jellegét.

3. Színes falak és tapéták

Az újrafestés nagyon ijesztő szó, amely nagyon drágának hangzik. Egy fal, vagy akár egy falrész festése vagy tapétázása viszont viszonylag egyszerű, és mégis nagy változást hozhat. Itt következik néhány egyszerű megoldás, amit egy fallal vagy egy mintával megtehet:

Csíkok. Egy csík nagy hatással lehet egy színtelen fürdőszobára. Ennek a festése viszonylag nehéz lehet, ezért valószínűleg jobban jár egy színes öntapadós csíkkal, amelyekből általában sokféle kapható a helyi barkácsboltban.

Színes festés. Nagyon könnyű egy kis rést vagy beugrót más színnel kitölteni. Válasszon egy merész színt, amely máshol már előfordul a fürdőszobájában (például a zuhanyfüggönyön vagy a kilépőn), keressen olyan színű festéket, majd használja a fürdőszoba egy kis felületén. Ez lehet egy teljes fal vagy egy természetesen leválasztott kisebb falrész (például a radiátor beugrója stb.).

Különleges tapéta. Ahogy a merész színnel festés, úgy a mutatós tapéta is nagy hatást eredményezhet egy kis részen. Sokféle igazán különleges tapéta kapható, így miért ne engedne meg magának valami rafinált vagy fejedelmi megoldást.

Színes felületek a fürdőszobájában.

4. Tükrök

A tükör szükséges és áldás is a fürdőszobában. Növeli a teret, a fényt, és ha jól választ, a tér stílusát is meghatározza.

Ahhoz, hogy ebből a legtöbbet hozza ki, csupán olyat kell választania, amely kissé karakteres. Ne csak egy sima üveglapot vagy a legolcsóbb lehetőséget válassza. Ehelyett keretezze be, és ragyogjon az a tükör!

Fürdőszobai tükör.

5. Színes üveg

A színes üveg a vizes környezethez jól illő hangulatot kelt – például a fürdőszobában. A színjátszó és sziporkázó színek körös-körül visszatükröződnek a falakon. A színes fénysugarak átsütnek az ablakon, meleg érzést nyújtva a napfényes téli napokon. Ezt a hatást sok különböző módon elérheti. Ezek közül némelyik drágább, mint a többi. A színes ólomüvegből készült (török stílusú) lámpaburák egzotikus légkört teremtenek a helyiségben.

Ha színes üveget szeretne, de nem akarja kicserélni az ablakokat, akkor a meglévő ablakokra színes műanyag fóliát ragasztva hasonló, szép hatást alkothat (és a kíváncsiskodókat is kirekeszti).

A színes üveg fennkölt hangulatú.

6. Művészet

A fürdőszoba olyan hely, ahol nem számítunk művészi alkotásokra, ám ettől még érdekesebb és hatásosabb ez az ötlet.

Lepje meg vendégeit egy Rembrandt képpel a mosdóban vagy egy Van Gogh képpel a vécében. Természetesen ne az eredetit tegye ki! Egy bekeretezett másolattal könnyen vihet be különleges és karakteres jelleget az egész dekorációba.

Művészet a fürdőszobában.

7. Ajándékok és emléktárgyak

A fürdőszobák és mosdók nagyon jó helyek az ajándékok és emléktárgyak kirakására.  Ezek olyan helyek, ahol meg lehet mutatni a dísztárgyakat és csecsebecséket az arra fogékony érdeklődőknek. A falra akasztott vagy a polcokra tett régiségek érdekes figyelemfelkeltők lehetnek az ön és vendégei számára, és nem tolakodóan szokatlan dekorációk ebben a nyugodt és derűs helyiségben.

Emléktárgyak a fürdőszobában.

8. Tengerparti apróságok

A tengerpart különösen szórakoztató, és a nyaralásra emlékeztető választás lehet fürdőszobai témaként. Nagyon könnyű ilyen apró dekorációs árucikkeket beszerezni. A legjobb megoldás a téma készítéséhez, ha ajándékboltban beszerezzük, vagy magunk összeszedjük őket a tengerparton. A kagylóhéjak, kavicsos tálak, tengeri témájú tükrök (kerek hajóablak alakú) és palackba épített hajók mind-mind színes emlékek lehetnek, amelyek örömteli fürdőzéshez segítenek otthon is.

Tengerparti kiegészítők.

9. Kilincsek és fogantyúk

Egyre több barkácsboltban kaphatók dekoratív fogantyúk a szekrényekhez, fiókokhoz valamint kilincsek az ajtókhoz. Ezek olcsók és könnyen beszerelhetők, és meglepően újszerű hatást keltenek a legkisebb helyiség teljes kinézetében. Válasszon közülük néhányat és lelje örömét abban, hogy a fürdőszobában a legjobb hatást keltve elhelyezi őket.

Dekoratív kilincs.

10. Vázák, kancsók és tálak

Kétségtelen, hogy szükség lesz néhány vázára, kancsóra és tálra a fürdőszobában, tárolási és kiállítási célra.  Sok modern fürdőszoba csupa-fehér kinézete miatt az ilyen apró kiegészítők okos színválasztása óriási különbséget eredményez. Ez különösen igaz, ha olyan témát vagy színt választ, amely mindegyik eszközön visszaköszön. Önmagában ez is teljesen átszabhatja a fürdőszoba stílusát.

Fürdőszoba-díszítés.

Nézzen ki újra remekül a fürdőszoba. Könnyű átalkítani a stílusát, és van 10 rendkívül egyszerű ötletünk, amelyek segítenek kis munkával nagy hatást elérni.