Bref

Tegye széppé a vécéjét

Nagyon sok időt töltünk a fürdőszobában, ezért érdemes némi munkát fektetni abba, hogy az öné egy különleges hely legyen. Legyen olyan, amiről beszélgetni lehet, legyen a szépség szigete, legyen olyan, amit büszkén mutat meg vendégeinek.

Akár teljesen új kinézetet tervez ide, akár csak apró ötletekkel és trükkökkel akarja feldobni a mosdót, összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyek segítenek szebbé tenni a „legkisebb helyiséget”.

Norvég fa

Ha kedveli a tiszta, tágas kinézetet, amelyben természetes anyagokat használtak, akkor csakis az északi stílusú fürdőszoba jöhet szóba. Az északi stílus kitűnően illik a világos, légies helyekhez. A természetes fa jól illik a fehér csempéhez és fürdőporcelánhoz, egyszerű, de meleg érzést kelt. A skandináv téma viszonylag olcsón megvalósítható. A fehér zománc és sima fa a kevésbé költséges fürdőszobai anyagok közé tartoznak. Ha már teljesen fehér a fürdőszobája, akkor azonnal nekikezdett. Egyszerűen építsen be fapolcokat vagy asztallapokat (ahogy a Beatles híres dala is mondja: „norvég fa”), és máris a legjobb úton jár a norvég fürdőszoba felé.

Természetes fa fehér csempével.

Rusztikus elemek

A rusztikus stílus olyan, amit ön a saját ízlése szerint alakíthat. Ennek része, hogy kissé lekoptak az élek, jellemzően antik kiegészítőkkel és szerelvényekkel, a bútorok nincsenek pontosan egymáshoz válogatva. Valójában a leghitelesebb rusztikus stílust csak úgy „összedobáljuk” önálló bútordarabokból. Ha a mostani fürdőszobája kissé steril és csupasz összképet nyújt, akkor könnyen barátságossá teheti azzal, ha néhány régi fabútort visz be. Akasszon egy durva festésű konyhai szekrényt a falra, esetleg egy elavult fakeretes tükröt, vagy cserélje ki  a bútorlapból készült modern szekrényt egy régi fiókos szekrényre.

Antik bútor.

Csinosítsa ki

Ha ön titokban egy díva, de túl szerény, hogy az otthona többi részében megvalósítsa sziporkázó álmait, akkor tényleg be kell vásárolnia a fürdőszobájához. A fürdőszobában semmi sem ízléstelen. Itt a rikító ironikussá válik - vicces lesz. Szóval elő a kandeláberekkel, a barokk stílusú tükörrel, a gyémánt-berakásos csapokkal, és a hímzett plüss „trónokkal”, és tegye a kényelem palotájává a mosdóját. Ez az ön saját mini-Versailles palotája.

Az ön minipalotája.

A kevés több

Ha rend van a fejben, rend van a szobában és rend van a mosdóban is. Ha kedveli a szellős kinézetet, akkor könnyű stílusosan megoldani fürdőszobájában a minimalista megközelítést, és könnyű tisztán tartani. A minimalista kinézet jellemzői az egyszerű vonalak, minimális felületek, különálló mosdók és kagylók valamint az egységes színek. A minimalizmus a zsúfoltság könyörtelen megszüntetését jelenti. Tüntesse el az összes fölösleges kiegészítőt, vigye a pincébe a szőnyegeket és kilépőket, és használjon tiszta, egyszerű színeket a falakon és padlókon. A minimalista kinézethez határozott, szépen kivitelezett, éles vonalak kellenek.

A kevés több.

Virágzó frissesség

A szobanövények nagyszerűek bármelyik fürdőszoba feldobásához, és ha elég van belőlük, akkor ezek határozzák meg a helyiség egész jellegét. Ez viszonylag könnyű és olcsó megoldás valami szokatlan alkotására. Sőt, mit több: sok növény a párás fürdőszobában érzi jól magát, és az édes illatuk segíthet a kellemetlen szagok elnyomásában is. Azzal viszont legyen tisztában, hogy a növények sok gondozást igényelnek. Ha kis odafigyelést igénylő fürdőszobát szeretne, akkor ez nem önnek való.

Virágzó frissesség.

Viktoriánus pompájú fürdő

Ha a császári fürdők pompájára vágyik, akkor egy elegáns fürdőszoba igazán fenséges légkört nyújthat önnek. Újra divatosak a Viktoriánus stílusú fürdőkádak a díszes lábakkal és fényes csövekkel. Lerí róluk a luxus, mert stílust és kecsességet csempésznek a fürdőszobába. Ez olyan lakberendezési választás, amely csak egy tágas helyiségben mutat jól igazán. A fürdőkádnak minden irányból megcsodálhatónak kell lennie, és ugyanannak a korszaknak a stílusában készült mosdóval és bútordarabokkal kell kiegészíteni.

Ha még nem döntötte el, hogy melyik stílus való önnek, vagy még nem áll készen a bútorcserére, akkor a fürdőszobában kisebb dísztárgyak okos elhelyezésével is nagy változást érhet el anélkül, hogy sok időt, pénzt és erőfeszítést fektetne bele. Csak el kell kezdeni átgondolni a fürdőszobáját, hogy máris szebbé varázsolhassa egyes darabok lecserélésével kezdve, mint például a tükör vagy egy új zuhanyfüggöny, a hétköznapi apróságokig, mint például friss virágok behozása.

A fürdőszoba a sztár.
Különleges tükör.

Egy színes zuhanyfüggöny képes átformálni a fürdőszobát.

Merész zuhanyfüggöny.

Egy színes zuhanyfüggöny képes átformálni a fürdőszobát.

Potpourri.

Egy Potpourri tál nagyon jól néz ki és az illata is jó.

Vázák és virágok.

A vázák és virágok bármelyik fürdőszobát szebbé teszik.

Színek összehangolása.

A helyiség egyik színe ismétlődjön meg a törölköző színében – pofonegyszerű!

„Csak el kell gondolkodni a fürdőszobáról, hogy elkezdje megszépíteni” - Egyszerű tippek a fürdőszoba átalakításához.